Om Stutteriet

Mellem Aarhus og Randers ligger Stutteri Krone, her avles dressurheste af høj kvalitet.

Det vigtigste kriterie for at avle gode hest, er at de hopper man avler på er af høj kvalitet, og også viser at de kan give disse kvaliteter videre. Vi mener selv at have meget fokus på dette, og har igennem årene skiftet nogle hopper eller erstattet dem med deres afkom, som jo via en avlsfremgang bør være bedre end mødrene selv.

Vi avler således i dag på to hoppestammer, den ene med vores ERDH Heslegård’s Laxmi som vores stammoder, og den anden stamme er en stamme etableret af Knud og Margit Nielsen. Vi beholder ofte hoppeafkom for at se deres udvikling, så vi har mulighed for at lade dem indgå i avlen hvis de er rigtig gode.

Alle heste går på græsmarker året rundt og fodres derudover med wrap og hø ad libitum. Der tages analyser på alt grovfoder. Hestene bindes op 1-2 gange dagligt og får foder fra St. Hippolyt, EQUSANA og sommermineraler fra Blue Hors.

For at sikre hestens holdbarhed og velbefindende, kommer smeden på besøg allerede indenfor føllets første 14 levedage, for at vurdere om der skal rettes på hovene. Derefter kommer han hver 4. uge og tager de heste der trænger.

Der udtages gødningsprøver to gange årligt, alle heste vaccineres, de får tjekket tænder mindst 1 gang årligt og der benyttes kiropraktik og massør efter behov. Alle heste gennemgår en fuld røntgenundersøgelse i det forår de fylder to år.

Jeg er uddannet agronom med speciale i ernæring hos kvæg og heste, og har i løbet af min studietid taget fag omkring hestes ernæring, avl og reproduktion både på Landbohøjskolen og på University of Queensland i Australien. Derudover er jeg autoriseret hoppeinseminør.

Du er altid velkommen til at kontakte os

Har du en forespørgsel?

Send en besked via formularen eller ring på 21 22 22 99